Vem är han?

Jag har funderat ett tag på det här men inte riktigt kommit fram till hur jag ska ta upp det här.

Då man är gravid och pratar om barn får man ofta frågan, Vem är pappan? Förstår att det är en fråga som kommer av nyfikenhet i det allra flesta fallen och inte av något annat. Det många inte tänker på är att det kanske inte alltid kommer finnas en närvarande pappa. I den flesta fallen gör det det så klart och då kanske det inte är en sådan stor sak. Men för en som kanske väljer att skaffa barn utan en närvarande pappa kan det vara en otroligt känslig fråga.

Att inte bilda en tjärnfamilj med en mamma pappa och barnen kan i bland kännas som ett sår.

Jag förstår att det närmaste kanske frågar och det är helt okej ändå. Speciellt dem som ska vara en del av flickornas liv. Men kan tycka att det är lite märkligt att någon utifrån som inte känner mig och vet vilka jag umgås med ska fråga. För dem kommer det ju ändå inte vara mer än ett namn.

Och dem som sedan inte kan nöja sig med att inte få svar osv. Det är någonstans min sak att välja vem jag vill dela med mig till.

Det jag vill få sagt är att man kanske ska tänka efter en extra gång innan man frågar visa saker. För visa saker är känsligare för en del än för andra.

Elin Burman
Lev livet i dag för i morgon kan det vara för sent.
Alltid sakna aldrig glömma.


Gillar

Kommentarer

Hilma
Hilma,

Jag tror det är superbra att ta upp sånt här, verkligen <3

nouw.com/hilma
elinburman
elinburman,
Eller hur. Tror ingen gör det för att vara elakt eller ja i alla fall ingen jag pratat med. Tror det mer händer omedvetet.
nouw.com/elinburman
Tina
,

Man får alltid frågor om det som är privat om de avviker från vad de flesta andra tycker! De är inte deras sak även om de inte menade något illa så kan de bli tröttsamt ibland!

elinburman
elinburman,
Nej så är det ju säkert. Lite därför jag ville skriva om det för att väcka en tanke att det faktiskt kan va känsligt för visa.
nouw.com/elinburman