Varför ska det vara så svårt?

I inlägg nr 2 för dagen kommer jag prata om det här med att ha egen lägenhet. Det är nu snart 1,5 år sen jag flyttade hemifrån. Nästan från dag ett har jag bott tillammans med min älskade pojkvän, han är min trygghet och den jag vill dela mitt liv med så det har aldrig varit snack om något annat. Första året bodde vi tillammans på teg, på samma gata som mina föräldrar i en etta på 27kvadrat, vilket var lite litet. Nu bor vi på Ersboda i en tvåa på 50 kvadrat (tror jag det är) vi trivs jätte bra här och lägenheten är hur fin som hälst.

Det var egentligen inte det jag ville komma med i detta inlägg utan det blev bara en lite side kick till det jag egentligen ville berätta om vilket är följande.

Efter att ha bott lite mer än 18år med min familj, med trygheten att någon annan tar besluten åt en, någon annan som lagar ens mat och tvättar ens tvätt så växer man som sjutton av att få ta dessa ansvar själv, är inte tröjan man vill ha på sig ren kan man inte längre skylla det på att mamma inte tvättat den.

Dock är det här med disken en ren mardröm, det är ju så sjukt jävla tråkigt att tillbringa sin lediga tid med ett berg av disk. Samma med städning, i vårat förhållande väntar vi nog lite för länge med både disk och städning för det ser alltid ut som et kaos innan vi/jag orkar ta tag i saken, men när man väl börjat går det alltid ändå helt okej. Ett tips är ju att dra i gång en bra spotify lista på relativt hög volym och bara köra på. Man blir ju sjukt nöjd när det är gjort. Nu har vi ju i alla fall förmånnen att sen i julas ha egen tvättmaskin vilket underlättar så sjukt mycket, man behöver inte speendera en eftermiddag sittandes hemma för att vakta tvätten. Det låter helt sjukt men den bästa julklappen jag fick var tvättmaskinen just därför att den underlättar för oss och ger den friheten att man kan tvätta när man känner att man behöver det.

Jag har aldrig kännt att jag har ångrat att jag flyttade hemifrån och har alltid fått den stöttning jag behövt. Egentligen hade jag inte så mycket till val utav olika orsaker. Att bo själv/ utan sina föräldrar gör att man växer och blir en mer självständig människa på en kortare tid.


Nu ska jag slänga in en tvätt i maskinen och börja ta tag i disken och plocka undan lite, får väl se hur långt jag kommer.

Elin Burman
Lev livet i dag för i morgon kan det vara för sent.
Alltid sakna aldrig glömma.


Gillar

Kommentarer