Varför ses det som ett problem? del 1

Att vara ensam med två små är en utmaning inte enbart för att dem just är 2. Det jag ska ta upp i det här inlägget är dock något helt annat. Hur samhället näst in till skapar problem och krångel som inte alltid behöver vara ett problem i grunden. Att samhället tar för givet att man alltid ska ha någon som backar upp en.

Jag kan vara en super bra mamma för mina tjejer trots att jag är ensam med dem på heltid. Jag ser absolut inte mycket som ett problem som inte går att lösa.

Det som är mer komplicerat är nästan att samhället stundtals sätter käppar i hjulet. Det är inte mycket som jag avstått att göra enbart för att jag är ensam med tjejerna. Kan faktiskt inte komma på något som jag avstått på grund av det.

Men jag har dock reflekterat en del över saker som jag tycker blir onödigt krångligt enbart för hur samhället ser på ensamstående föräldar med fler än ett barn.

Det man inte tar i beräkningarna är att barn är olika och har olika behov. Jag tex har över lag väldigt lätta tjejer som är väldigt snälla att ha med sig i det flesta miljöer. Och det i sin tur ger mig en otrolig trygghet. Att utmana mig själv och tjejerna med nya saker är något som jag tror vi alla tre behöver.

Jag tror överlag att det är utomstående människor (utan barn främst) som ser saker som större problem än det är.

Så klart har jag två kids som är mer av den krävande modellen som kanske ger mig mer utmaningar i att vara ute i offentliga miljöer så kanske det kan vara bra att vara 1 vuxen per barn. Men med mina små finns inte det behovet. Och därför blir kravet som finns inom visa aktiviteter väldigt frustrerande. Det är också inte så kul att behöva ta med någon då behovet egentligen inte finns ( mer om detta i kommande inlägg)

Då är det otroligt tråkigt att det blir samhällets syn som begränsar än. Varför inte sätta 1 vuxen /1 barn som rekommendation mer än ett krav. Det ger mer utrymme för att man som förälder ska kunna avgöra om man anser sig klara av det själv.

Det kommer en del 2 på detta ämne inom en snar framtid.

Elin Burman
Lev livet i dag för i morgon kan det vara för sent.
Alltid sakna aldrig glömma.


Gillar

Liknande inlägg