Varför jämföra?

I bland kan jag tycka att det blir för mycket jämföra. Väldigt mycket i dag ska tydligen jämföras i parti och minut. Det kan handla om allt i från hur vi bor, hur vi lever eller vad man kör för bil. Inte bara det utan vi jämför också våra barn på så många sätt. Det jag tänker skriva om i det här inlägg handlar om hur vi jämför våra små.

Allt i från vilka storlekar barnen har på kläderna och blöjor till hur lång dem hunnit i utvecklingen. Även det sätt vi väljer att uppfostra våra barn på och hur vi väljer att ta hand om dem små . Allt ska jämföras mot andra.

Jag har reflekterat över att vi redan från start jämför allt i parti och minut. Hur stor är din unge? vilken storlek på kläder har era små?

Jag har reflekterat över hur det faktiskt påverkar mig och indirekt kanske det också speglas över på mina små. Att jag dessutom har två små har fått mig att tänka efter ett steg till. Dem är också två individer. Och ska ses som det.

Kan väl ärlig säga att jag i bland gått i fällan. Svarat på inlägg i forum och jämfört mig och mina små mot andra mammor och barn. Men jag har på senaste tiden försökt att tänka mig för.

Första tiden ska jag även erkänna att det rätt lätt så att jag jämförde mina små mot varandra. Vem har vuxit mest?, vem har gått upp mest i vikt? Vem sover mest?

Hur mycket det redan påverkar dem små ska jag låta vara osagt. Dem är väl kanske inte så medvetna om det i så här tidig ålder men längre fram kommer dem med åldern bli mer och mer medvetna.

Elin Burman
Lev livet i dag för i morgon kan det vara för sent.
Alltid sakna aldrig glömma.


Gillar

Kommentarer