våga visa då det är bra

För ett tag sen läste jag ett inlägg på Instagram som fick mig att fundera lite på det här vad man visar då det kommer till livet med småbarn. Jag upplever att det man oftast läser är hur jobbigt och problematiskt saker är. Om vakna nätter och skrikande barn. Barn som vägrar sova och hur stor problematiken med barn är.

Jag vill att min blogg ska andas och visa hur livet är med barn. Både det som är svårt men också hur fint det är och att det faktiskt i många stunder går som man vill.

Berättar man för ändra att något är bra och enkel gällande livet som förälder och föräldraskap så får man ofta höra kommentarer som : Vänta du bara det kommer säkerligen en förändring snart ska du se. Det är en kommentar som faktiskt kan irritera mig ordentligt. Vad säger att det kommer att förändras och vad säger att det i så fall kommer vara en förändring med negativ påverkan?

Jag personligen är en människa som väljer att varken se framåt eller bakåt utan lever här och nu. Vad vinner jag på att gå om kring och vänta på att saker ska vända och bli värre? Det kan ju varken du eller jag veta om det verkligen kommer bli. Varför kan man inte fokusera på det vi kan påverka här och nu?

Jag har stundtals upplevt att jag håller igen på att berätta hur bra vi har det då det kommer till visa saker för att jag är rädd att det ska anses som skryt och sticka i ögonen på andra som kanske kämpar med just det som är lätt hos oss.

Till exempel att utrycka att jag allt som oftast får sovmorgon och att jag får väcka mina små för att dem sover till klockan 10:00 annars.

Det i sig inser jag är ganska skevt. Ska jag inte kunna dela med mig av hur bra mina barn sover för att det finns folk som kämpar på nätterna? Ska jag skämmas för att jag fått barn som i stora drag och ofta är lätta att ha med sig på saker?

Att vi sällan visar och pratar om saker som är går bra och är lätta tror jag bidrar till att många kommande föräldrar matas med problematiska tankegångar och skapar oro och frågetecken.

Elin Burman
Lev livet i dag för i morgon kan det vara för sent.
Alltid sakna aldrig glömma.


Gillar