Våga agera våga rädda liv

Läste den här texten och på 2 sekunder var det som att kastas tillbaka till den dagen då det var jag som fick agera. I över ett år efter den händelsen gick jag å funderade på mitt egna agerande. Det var svårt för mig att dels inse att mitt agerande var rätt och dels förlika mig med tanken att jag nog aldrig skulle få veta hur det hade gått. Mitt agerande var mot en människa som är ett stort stöd för mig, min klippa i stormen.

I dag mer en ett år senare är ingen gladare än jag att jag fortfarande har det stödet. Jag stor grät den dagen jag hittade ditt facebook konto, och jag grät ännu mer då du besvarade mitt meddelande. Jag är i dag oerhört glad att jag agerade, att jag inte var en av många som blundar och bara går förbi. Hade jag varit en av dem den dagen hade jag inte haft min vän kvar i dag.

Det som gör mig både rädd och ledsen är att många ser, men många går även bara förbi utan att våga agera. Att agera är i många fall skillnad på liv och död. Att agera är att undvika lidande för så många anhöriga .Att våga sträcka ut en hand och låna ut en axel är det finaste man kan göra för en medmänniska.

Psykisk ohälsa är varken något att skämmas över eller leka med. Psykisk ohälsa är något som på ett ögonblick kan förstöra och förändra livet för så många. För det handlar inte enbart om den drabbade utom även om alla runtomkring.

Elin Burman
Lev livet i dag för i morgon kan det vara för sent.
Alltid sakna aldrig glömma.


Gillar