vad är en supermamma?

Alltså dessa små kan verkligen få en på bra humör.

Jag får ofta höra att jag gör det så bra med mina små. Vilket är det finaste man som mamma kan få höra. Det värmer ända in i hjärta och själ. Jag har dock börjat fundera på det här vad en bra mamma egentligen är?

Är jag en supermamma för att jag tar hand om mina små efter bästa förmåga. Är jag en supermamma för att jag tar hand om och har ansvar över mina tvillingar ensam?

Jag har aldrig velat framställa mig som någon som är bättre än någon annan då det kommer till föräldraskap. För jag vill tro att dem allra flesta föräldrar gör sitt bästa och att man utifrån det kan behöva olika mycket stöd och hjälp.

Jag tycker inte om att jämföra varken mina barn mot andra barn eller ens mot varandra. Det i mina ögon är bara fel. Lika fel tycker jag det är att jämföra föräldraskap mot andras. Jag kan i bland känner lite av en prestationsångest i mitt föräldraskap och tror det kommer till stora delar av att man omedvetet jämför sig med andra.

Tror det också är väldigt lätt att få en lite felaktig bild av någon genom att enbart följa denna på sociala medier. Det är så lätt att man bara delar med sig av sidor som man tror folk vill se. Jag kan även känna att jag själv i bland har gått i den fällan. För trots allt är det ju så mycket lättare att visa upp det som är glatt och positivt än det som är mindre bra och svårt. Tror det är något man måste ha i åtanke. På vilket sätt känner jag den här människan? som en vän i riktiga livet eller enbart över sociala medier?

Med det sagt vill jag också förtydliga att jag personligen inte med vilja försöker måla upp mig själv på ett sätt som inte stämmer med verkligheten eller vrida det till att jag på något sätt skulle vara bättre än någon annan. Men det kan också bli så omedvetet. Har jag en dag då det känns tungt och segt kanske det inte är det första jag tänker på att jag ska sätta mig och skriva om det och visa det i sociala medier.

Mina barn är det absolut finaste jag har och ingenting jag någonsin skulle vilja byta bort dem för någonting i hela världen. Men samtidigt så är alla dagar inte på topp. I bland kan saker bara bli för mycket. Det är då det gäller att ta hitta sina egna vägar och ta hjälp. Att hitta sina egna vägar och framför allt inte stressa upp sig. Jag tror det är en stor nyckel att försöka behålla lugnet. Det som är rätt för någon kan vara helt fel för någon annan.

Gillar

Kommentarer

Liknande inlägg