Umeå vs Stockholm

Tänkte jämföra mina båda städer på ett antal punkter så får ni en liten inblick i vad jag tycker städerna har för svagheter respektive styrkor.  
Storlek: Så klart är Stockholm en mycket större stad, vilket både har sina för och nackdelar. Umeå är mer litet och allt finns relativt nära. 
Tempo: Umeå är en väldigt mycket lugnare stad.  Känns som att människorna där är väldigt lugna över lag, tempot i staden tror jag beror mycket på hur vi norrlänningar är det vill säga lugna. 
Jobb möjligheter: Här vinner Stockholm med häst längder.  Finns tusen och åter tusen fler möjligheter till jobb i den staden. Vilket säkert beror i stora drag på skillnaden på städernas storlek. 
Avkoppling: För mig vinner Umeå när det gäller avkoppling. Kanske mest för att det är i den staden jag är uppvuxen och har min släkt = trygghet. Samt lugnet som finns där. Upplever ofta Stockholm som en väldigt stressig stad där folk alltid har bråttom till något.   
Shopping:Där har väl återigen Stockholm fördel av sin storlek. Personligen är det rätt så döttlopp då mina favorit butiker stadium, Intersport och teamsportia finns i båda städerna.  
Nöjen:Båda dessa städerna tycker jag har ett rätt så okej nöjesutbud. Det finns saker att göra på båda ställerna. Dock skiljer sig saker kanske lite åt. När jag befinner mig i Umeå prioriterar jag inte alls att göra samma saker som i Stockholm.
Slutsats:Dessa städer är två städer som jag håller varmt om hjärtat båda två. Det känns som om dem är rätt olika varandra. Umeå kommer alltid vara den stad där min absoluta trygghet finns. Men kan samtidigt säga att jag trivs väldigt bra i Stockholm och har inga planer på att flytta varken hem eller någonannnstans i dagsläget.Elin Burman
Lev livet i dag för i morgon kan det vara för sent.
Alltid sakna aldrig glömma.


Gillar

Kommentarer