två månaders uppdatering

Här kommer en lite sen 2 månaders uppdatering.

Då mina tjejer blev 2 månader 5/7 så är den ett par dagar sen.

Utveckling hos dem små: Jag Har börjat se mer om mer att dem båda börja interagera mer med både leenden, skratt och dem har även börjat ge i från sig mer och mer ljud Emilia har kommit lite längre med det. Det var bara några dagar sedan Tindra knäckte det här med att le och göra ljud samtidigt.
Då tindrar även haft skena för sina glidningar i höfterna från det att hon var 3 veckor fram till i torsdags (8/7) så har hon inte kunnat upptäcka det här med att ligga på mage och att hon kan röra sig mer än att ligga på rygg å vifta med fötterna.

Alla besök vi gjort än så länge på BVC har gått jätte bra och dem stutsar uppåt på sina kurvor som bara den. Då Tindra som sagt haft skena fram tills nu så har vi inte kunnat mätta henne sen hon var tre veckor så nästa besök blir det jätte intressant att se hur lång hon blivit. (Då jag är uppe i fjällen då jag skriver det här så har jag inte deras BVC kort så kan inte skriva ut längden å vikten)

Jag: Jag börjar känna mig mer och mer trygg i mammarollen. Tanken på att jag inom en väldigt snar framtid kommer bo ensam med mina tjejer känns mer och mer peppande för varje dag. Känns inte lika läskigt längre då jag mer och mer känner att jag klarar av dem flesta sakerna på egenhand.

Då det kommer till kroppen har jag dem senaste veckorna börjat träna igen. Så regelbundet som det går just nu. Försöker sikta in mig på i alla fall 3 gånger i veckan. Allt beror ju på hur det ser ut med barnvakt osv.

Jag har även varit på efterkontrollen hos barnmorskan och fått grönt ljus att börja köra på lite mer med hårdare träning. Känns väldigt kul.

Bästa: Det absolut bästa den här månaden va helt klart att vi nu kan lägga behandlingen av Tindras höfter bakom oss (I alla fall i ett par månader, ny kontroll då hon nått 6månader) Jag upplever att hon blivit en mycket spralligare och gladare tjej sen skenan försvann.

En annan bra sak är att vi skapat en mammagrupp via Facebook där vi träffas och hittar på saker. Inte blivit jätte mycket än men var i väg förra vecka till en mamma på andra sidan stan som jag kände att jag verkligen klickade med. Att det sen visade sig att dem hade fjällstuga i närheten av där vi har våran var bara ett stort plus.


Emilia Sofia Burman.

Sämsta: Det sämsta är nästan att det dem senaste veckorna nästa varit för varmt för att vara ute med dem små. Har inte känts riktigt snällt mot dem att lägga dem i vagnen då den blir så varm då jag dessutom har en helt svart vagn så drar det ju också åt sig en del sol.

Funderingar: Jag funderar på vad nästa äventyr för oss i denna lilla trio blir. När blir första resan till Stockholm för att hälsa på alla vänner? Samt är det ju lite funderingar på flytten som närmar sig med stormsteg.

Tindra Victoria Burman.

Sömn: Med tanke på att dem är två så sover dem väldigt bra på nätterna och låter även mig sova helt okej. Vaknar oftast bara en gång vid 03 ca för flaska och sedan kan dem hålla sig till allt i från 06-08. Är vi ute med dem i vagnen sover dem också väldigt bra och likaså i babyskyddet.

Humör: Jag har haft turen att mina tjejer nästan aldrig skriker. Och för dem det så är det för att tala om att det är dags för mat. DÅ jag åkte buss här för någon vecka sen och satt i närheten av en mamma med en bebis som verkligen gallskrek reflekterade jag över hur snälla mina tjejer är då jag verkligen inte kände igen mig i det skriket.

Oftast då dem inte vill sova så ligger dem mest å tittar runt. Det är som sagt sällan skrik. Vilket jag är otroligt tacksam för. Det är det som gör att det är så lätt att våga ha med dem ut på olika saker. Det är liksom sällan svårt att ha dem med trots att dem är två.b

Elin Burman
Lev livet i dag för i morgon kan det vara för sent.
Alltid sakna aldrig glömma.


Gillar