Träningstips

Jag är ingen expert på träning. Har lärt mig eftersom jag tränar rätt mycket själv. Det finns väl egentligen inget rätt och fel utan grundstenen är att det ska kännas bra för en själv. Här kommer i alla fall några tips som jag tycker är viktiga att tänka på.

Våga göra din egna grej
Träna för din egna skull och hitta din egna väg. Hitta ett upplägg som fungerar för dig. Det finns inga solklara upplägg som fungerar för alla. Jobba fram det som passar dig och din livssituation.
Bra musik
För mig är musik en viktigt del av träningen. Bra musik med bra tempo och peppande texter kan väcka mig det dagar träningarna går lite segare.

Tydligt upplägg
Innan du ger dig in i träningen så är det bra att ha ett tydligt upplägg med din träning. Gå inte till gymmet utan att ha ett upplägg klart. Träningen blir då mycket effektivare och mer intensiv om man har bestämt innan vad man vill köra.
Bra planering
Det finns inget som heter att man inte har tid att träna. Det ligger bara i dåliga bortförklaringar. Vill man träna så hittar man ett sätt att få det att fungera. Att planera in träning i sin vardag kan vara en av dem bästa investeringarna man kan göra för sig själv och sin hälsa.

Bra uppladdning
Mat och sömn är något som påverkar träningen enormt. För att få ut så mycket som möjligt av träningen krävs det att man laddar upp med ny energi. Då spelar både sömn och mat en viktig roll.

Mål och delmål
Börja med att sätta ett ordentligt och tydligt långsiktigt mål. Sen sätter du ett eller flera delmål. Det kommer ge dig saker att fokusera på och sträva efter


Fråga om hjälp
Det finns nästan alltid någon på gymmet med mer erfarenhet än en själv. Så bara fråga någon i din omgivning om du undrar över något eller behöver hjälp med något.

Tro på det du gör
Tro på dig själv och att det du gör är rätt. Finns så många som kommer ifrågasätta det du gör men då gäller det att verkligen vara stark och tro på det man gör.

Våga utmana dig själv
Utmana dig själv, kan vara allt i från högre vikter till nya övningar. Träning skall inte vara bekvämt, då ger det ingenting. Det ska kännas att man vågat ligga på gränsen å tagit ut sig till 110%


Elin Burman
Lev livet i dag för i morgon kan det vara för sent.
Alltid sakna aldrig glömma.


Gillar

Kommentarer