Tindra och Emilia 7 månader

Hejsan det är dags för en 7 månaders uppdatering då det kommer till tjejerna. Den är lite sen (två dagar) men bättre sent än aldrig.

Just nu händer det faktiskt ganska mycket hos tjejerna som är både kul, spännande och lite små jobbigt.

Vi har byt över till sittdelarna i vagnen och det vart verkligen hur bra som helst. Så roligt och spännande att komma upp lite och se vad som händer runtomkring. Också en fördel för mamman då vagnen både blev lättare och att det blivit mer plats för saker i korgen under. Tjejerna sover mer än gärna i vagnen så vi försöker vara ute och gå en gång om dagen så länge dem är friska och krya.

Tjejerna äter gärna Klämisar i olika form. Emilia älskar gröt med smak av äpple och kanel medans tindra mer föredrar Smoothies i olika smaker. Då det kommer till mat äter dem det mesta. Dock varit försiktig med Pasta då Tindra fick så ont i magen av det. Tindra sitter även väldigt bra i barnstolen medans Emilia mer föredrar babysittern fortfarande.

Emilia föredrar att ligga på golvet och busa i stället för att sitta i knäet. Hon vänder sig flitigt från rygg till mage och kan numera även ligga kvar och leka på mage. Tindra har precis börjat vända sig lite smått.. Hon är dock mer för att sitta i knäet och mysa.

Emilia har även fått 2 tänder medans Tindra fortfarande väntar på sin första. Det är troligtvis bara en tidfråga då hon vill bita på allt och kliar i tandköttet.

På senaste tiden har Emilia varit lite svår att få att sova för natten. Det vrids och vänds och skriks en del.. Men trots det har aldrig riktigt blivit super sena nätter. Vi försöker jobba fram ett sätt för att underlätta detta.

Något som mina tjejer verkligen har fastnat för är Bolibompa baby. Och framför allt Bolibompa Draken. Dem har varsin liten drake som dem brukar ha i vagnen. Jag har valt att låta dem titta rätt flitigt på det för att jag känner att det är det lättaste sättet för mig att få en stund att göra mig i ordning, fixa, städa osv. Dem kan liksom ligga själv och titta på det en bra stund.

Kan inte riktigt ta in alls att dem redan hunnit bli 7 månader. Lite drygt halva mammaledigheten har gått. Ser fram i mot att få följa dessa små stjärnor på deras väg i livet.

Elin Burman
Lev livet i dag för i morgon kan det vara för sent.
Alltid sakna aldrig glömma.


Gillar