Tankar om framtiden

Jag sitter och funderar lite på framtiden. Vad jag ska satsa på då tjejerna ska börja på förskolan och jag ska börja jobba. I dagsläget har jag ju inget jobb att återgå till efter mammaledigheten.

Jag pluggade tills jag var en bra bit in i graviditeten med tjejerna och efter det flyttade jag ju dessutom från Stockholm till Umeå. Så det finns inget jag direkt har att gå tillbaka till.

Jag vet också av tidigare erfarenheter att det här med att söka jobb inte har varit någon lätt match för mig. Det är något jag dessutom tycker är ganska jobbigt. Dessutom sätter hur mitt liv ser ut just nu lite käppar i hjulet.

Jag är ensamstående på heltid med mina tjejer och jag kan således inte dela med mig av föräldraledigheten till någon. Jag måste därmed vara hemma med tjejerna hela perioden tills dem börjar förskolan till hösten. Och då först kan jag börja söka jobb genom arbetsförmedlingen då jag tydligen inte kan vara inskriven hos dem och söka jobb så länge jag inte är tillgänglig för arbetsmarknaden.

Får alltid höra att jag kan söka på egen hand osv vist kan jag det men i och med min Asperger diagnos är det klart mycket svårare, Lägg där till att jag är ensamstående med tvillingarna som sagt. Så har inga direkta stunder där jag helhjärtat kan sätta mig att söka heller. Det gör mig lite smått orolig för hur det ska gå efter mammaledigheten.

Elin Burman
Lev livet i dag för i morgon kan det vara för sent.
Alltid sakna aldrig glömma.


Gillar