Svårt att säga nej

Jag är en sådan människa som har väldigt svårt att säga nej. Det är väl både bra och dåligt antar jag. Visa stunder så tar man helt enkelt på sig på tok för mycket. Kan känna i dem stunderna att ingenting blir 100% bra utan att allt bara blir halv gjort.

Jag tror personligen jag bara måste sluta tänka att personen som frågar blir ledsen eller sårad om jag säger nej. Jag kan liksom inte vara på flera ställen samtidigt hur gärna jag än vill det.

Tror dessvärre också det finns folk i min omgivning som vet om denna svaghet och som faktiskt i bland drar nytta av det för egen vinst. Det är ledsamt och tråkigt att det är så för det sätter mig en otroligt jobbig situation.

Måste nog helt enkelt bara inse att det är bättre att säga nej till saker som man inte kan gå in helhjärtat i än att göra det halvdant. Det är inget jag vinner på. Innerst inne är det ju ingen som kommer tycka att jag är en dålig människa för att jag säger nej lite nu och då. Och skulle det vara någon som mot förmodan skulle ta illa vid sig så är det deras förlust.

De människor i min närhet som vet om mina diagnoser vet också att jag kanske inte alltid har samma energi som andra. Och så är det liksom. Inget jag egentligen varken rår för eller kan ändra speciellt mycket på.

Elin Burman
Lev livet i dag för i morgon kan det vara för sent.
Alltid sakna aldrig glömma.


Gillar

Kommentarer

Liknande inlägg