Största utmaningen med två små

I detta inlägg tänker jag försöka förklara va jag anser är den största utmaningen som ensamstående mamma till två små. Det är helt klart att räcka till som jag upplever som den allra största utmaningen med två små. Att inte få dåligt samvete dem stunderna man måste ge en mer uppmärksamhet än den andra. Det kommer nog alltid svida lite granna men är något man lär sig att leva med. Att tillgodose alla behov dessa små individer har är inte alltid det lättaste. Speciellt inte då behoven visar sig samtidigt.

Man blir något av ett proffs på att snabbt analysera behoven och prioritera vad som behöver göras och i vilken ordning man behöver göra det. Även vilka saker som man kan prioritera bort helt och hållet.

För mig är grundstenen alltid att barnen går först. Står det mellan att hinna ge barnen mat eller att hinna sminka sig och kamma håret är valet ganska givet.

Att våga ta hjälp av människor i sin närhet har också varit lite av en utmaning för mig. Har under så många år levt på distans till mina anhöriga att det blivit lite av ett sett att leva att inte ta hjälp av andra. Detta är något jag nu behövt ändra rätt drastiskt på.

Att inse att man inte är en dålig förälder till sina små för att man behöver hjälp och avlastning är något som kankse låter självklart men då man är mitt uppe i det kanske man i stället frågar sig : Är det här något jag bör klara av själv?

Att våga inse att det finns en gräns för alla vad man klarar av och att det inte skadar dem små att få in andra anhöriga i sitt liv. Snarare tvärtom att tjejerna träffar sin morfar och mormor nästan dagligen tror jag enbart är positivt för dem. Att dem känner sig trygga och får flera förebilder och vuxna människor att ta efter ser jag absolut enbart som något positivt.

Att be om hjälp är inte en svaghet utan en styrka att ta tag i saker innan det blir till något negativt.

Elin Burman
Lev livet i dag för i morgon kan det vara för sent.
Alltid sakna aldrig glömma.


Gillar

Kommentarer

Liknande inlägg