Prestationsångest

Ofta syns det inte, det är helt enkelt något som finns inom mig. En sjuk frustration helt enkelt som bottnar i en sjuk vinnarskalle. En vinnarskalle som aldrig någonsin är nöjd. Ingenting är någonsin bra för det finns alltid något som går att göra bättre. För mig handlar det om en omänsklig krav bild som jag själv sätter på mig. Det är långt över kraven som andra i min omgivning sätter.

Oavsett vad andra runtomkring säger så är jag aldrig nöjd.  Det är också något jag jobbar med varje dag för att förändra. Vill ju kunna ta åt mig då folk säger att man gjort något bra.

Det som jag tror också bygger en grund till prestationsångest är hur vi i dagens media styrda samhälle jämför oss med varandra. Att man ständigt jämför oss med varandra. man glömmer lätt att varenda än av oss besitter olika förutsättningar för olika saker. Att man borde sluta se saker man inte gjort som andra i ens närhet klarat av och i stället lyfta sina egna framgångar.

Det är ofta jag glömmer bort, och har svårt att plocka fram det jag faktiskt presterat och vad jag fortfarande presterar varje dag. Saker som jag i grund och botten måste vara och är väldigt stolt över.


Elin Burman
Lev livet i dag för i morgon kan det vara för sent.
Alltid sakna aldrig glömma.


Gillar

Kommentarer