Positivt tänkande

Något som är väldigt viktigt och något jag tror väldigt starkt på är det här med positivt tänkande. Att man kan förändra saker bara med att gå in med en positiv inställning. Det är inte alltid så lätt utan i bland kan det vara en större utmaning än själva uppgiften man ska utföra. Då är det bra att försöka ha i bakhuvudet varför man gör det man gör och vart det leder. Att man försöker zooma ut lite och saker ur ett större perspektiv. Man kanske i bland får ändra målsättningen i det man gör längst resans gång för att kunna hålla uppe en positiv anda.

En positiv attityd vinner man alltid på i längden anser jag. Det skapar ett mycket härliga klimat och smittar av sig på omgivningen väldigt snabbt. Lika snabbt som dålig energi kan dra ner en grupp kan bra energi lyfta gruppen.

Men sen är det ju så att man inte alltid kan vara positiv och sprida bra energi. Det går ju inte. Och det är helt okej det med. För att orka vara positiv så måste man också få vara negativ i bland. För utan att ha sina dalar så uppskattar man inte sina toppar.

Den som har följt mig ett tag kanske har märkt att jag just nu lever i någon form av berg och dalbana. Riktigt upp och ner, inte bara dag för dag utan det kan vända flera gånger i timmen. Det har fått mig att lära mig att uppskatta det stunderna som är bra och energifyllda. Samtidigt som jag älskar dem stunderna har jag också lärt mig att acceptera dalarna och inte bli ledsen och stressad då dem kommer. Det leder bara till att jag drar ner mig själv ännu mer.Elin Burman
Lev livet i dag för i morgon kan det vara för sent.
Alltid sakna aldrig glömma.


Gillar

Kommentarer

Liknande inlägg