Morgonrutin med dem små

Jag tänkte i detta inlägg skriva lite om hur våran morgonrutin brukar se ut. Jag har fått två små tjejer som älskar att sova och därför vaknar vi inte allt för tidigt. Beroende på om vi ska göra något speciellt på förmiddagen så ser tiderna så klart lite olika ut men så här ser en standard morgon ut om vi inte har något planerat på förmiddagen:

Klockan ringer mellan 08.00 - 08.30 Sen ligger vi ofta kvar till 09.00 -09.30 ca. Då tar jag först upp en av tjejerna, oftast är det Tindra som är vaken först. Ger henne flaskan byter blöja och myser en stund innan jag gör samma rutin med Emilia. Då jag plockat upp Emilia så brukar Tindra antigen sova en stund eller sitta i babysittern. Någon gång under denna tiden försöker jag även få i mig en snabb frukost själv.

Sen där runt 10.00-10.15 så är det dags för att klä både tjejerna och mig själv. Gör först klart dem och låter dem sitta i varsin babysitter framför tvn medans jag fixar mig själv lite snabbt.

Sen om vi inte har något planerat så brukar vi sitta en stund till framför tvn/datorn.

Att få en liten ensamstund med dem var på morgonen är jätte mysigt och man möts alltid av ett leende och ett skratt. Dem är verkligen på bra humör då man väcker dem på morgonen. För ja allt som oftast får jag väcka dem om inte hela dagen ska gå innan vi ens kommit i kläderna.

Elin Burman
Lev livet i dag för i morgon kan det vara för sent.
Alltid sakna aldrig glömma.


Gillar

Kommentarer