Mina tankar kring att bli mamma

I det här inlägget tänker jag berätta lite hur det var då jag för första gången fick veta att jag var gravid och lite hur tankarna gick då jag fick veta att det var tvillingar jag skulle få.

Vid första positiva graviditetstestet så trodde jag absolut inte på det för 5öre. Därför fortsatte jag med att göra ytterligare ett test för att se om det också gav samma resultat vilket det också gjorde. Det slutade med att jag hade gjort 5-6 test som alla va positiva.

Då gick jag i från tanken om jag var gravid till att fundera på om jag ville behålla eller ta bort det. Funderade på det i kanske två tre dagar innan jag en dag fick se en mamma med sitt barn på bussen och insåg att det va det jag alltid velat. Jag ville bli mamma.

Från den dagen va det aldrig någon fråga längre om jag skulle behålla eller inte. Nästa fråga var mer om det var dags att flytta hem till Umeå eller stanna kvar i Stockholm. Tanken i början var att jag skulle stanna kvar till att börja med för att sedan eventuellt flytta upp om det behovet fanns.

Började gå hos en barnmorska på BB Stockholm och allt var frid och fröjd. Vi bokade in ett första ultraljud. Dock dröjde det då jag var uppe i Umeå lite längre än jag först planerade pga Covid.

Så jag var i V25 då jag gjorde mitt första ultraljud och då kom chocken att dem var två. Kommer så väl i håg den dagen. Jag skulle flyga ner från Umeå där jag hade spenderat några veckor för att göra det där ultraljudet och sen återgå till livet som jag hade i Stockholm. Pappa lämnade mig på flygplatsen och jag åkte ner för att direkt åka i väg och gör det där ultraljudet. Behöver jag säga vilken chock jag sedan gick därifrån med?

Det var aldrig något annat en glädje i att få veta att dem var två. Förstod så klart direkt att det skulle bli en ordentlig prövning och bestämde mig ganska snabbt att det inte längre va ett alternativ att bo kvar. Så sa ganska snabbt upp min lägenhet i Stockholm och började förberedda mig på mitt nya liv.

Elin Burman
Lev livet i dag för i morgon kan det vara för sent.
Alltid sakna aldrig glömma.


Gillar

Kommentarer