Mina bästa babysprylar

Jag tänkte skriva och tipsa om några av det saker som jag tycker har varit att ha då det kommer till dem små. Mycket av det jag ska tipsa om är sådana saker jag köpt begagnat och som man relativt lätt hittar på andrahandsmarknaden. Då det kommer till dem större sakerna tycker jag absolut man kan köpa begagnat.

Babysittern
Har varit något väldigt användbart för mig som har tvillingar. Kan sätta ena i den och tex byta blöja på den andra. Mycket bra även då dem små vill komma upp och sitta.

Barnvagnen
Barnvagnen är väl lite av en förutsättning för att kunna vara utanför hemmets fyra väggar framför allt om man har två. Jag har en Bugaboo Donkey som jag är super nöjd med. Känns inte alls så tung som man kan tro att en tvillingvagn skulle vara.

Babybrezza
Om man som jag enbart matar sina små med ersättning är denna maskin nästintill ett måste. Hur bra som helst. Jag tror inte jag hade klarat första veckan utan denna.

Nappband

Att sätta band på napparna har verkligen underlättat för mig. Kanske framför allt under nätterna då mina små har en tendens att spotta ut nappen lite varstans i sömnen.

Bärselen

Jag har en bärsele från Ergobaby som jag är super nöjd med. Jag får av och på mig den själv vilket va väldigt viktigt för mig som ofta är ensam. Den har varit ett bra kompliment dem gångerna jag varit ute med bara ena barnen. Har mest hänt då jag varit på sjukhuset med Tindra men då har det varit väldigt skönt att slippa ha med sig vagnen.


Nappar och nappflaskor

Jag har kört både nappar och flaskor från märket mam och det har fungerat super bra för mina små. Det var lite av en rädsla att det skulle bli strul med framför allt flaskorna då mina enbart äter ersättning har har så gjort från första stund. Men Emilia och Tindra tog både napparna och flaskorna på engång vilket var väldigt tacksamt.


Små handdukar

Detta är en sådan liten sak man kanske inte tänker på så mycket men som har andvänts väldigt flitigt hos oss. Säkerligen även hos många andra med små. Det är dem små handdukarna hos oss kallade kräkisar.. tror en förpackning med 10st går runt 40-50kr på ikea. Tror jag har köpt 3-4 paket av dem redan. Det går åt för det känns som dem bara försvinner eftersom konstigt nog.


Finns så klart en del saker utöver detta som jag tycker är bra men dessa saker är det jag haft extra bra nytta av så här första tre månaderna med flickorna.

Det är också så klart olika från familj till familj vad som anses som bra och nödvändiga saker. Detta är det som jag kom att tänka på direkt då jag satte mig för att skriva.

Detta inlägg skulle egentligen varit publicerat strax efter att dem blev 3 månader men på något sätt så glömde jag bort att publicera det. Dem har nu hunnit bli 4 månader som ni som följer mig vet. Väljer ändå att publicera detta då jag fortfarande använder alla dessa och har fortfarande ha stor nytta av dessa.


Elin Burman
Lev livet i dag för i morgon kan det vara för sent.
Alltid sakna aldrig glömma.


Gillar

Kommentarer