Mina åsikter om covidpass

Jag tänker dela med mig av lite åsikter igen i det här inlägget. I dag har jag valt att ta upp ett väldigt aktuellt ämne och det är det här med Covidpassen. Detta inlägg är enbart baserat på mina åsikter och hur jag tycker och tänker i ämnet.

Jag tycker det är bra med Covidpass.

För mig har det från första stund varit självklart att ta vaccinet. Aldrig tvekat en ända sekund. Då jag var gravid med tjejerna i början av året och då det då inte fanns några studier på gravida vad det gällde vaccinet fick jag dock inte ta det innan tjejerna kommit. Men ganska direkt efteråt tog jag min första dos och i slutet på Augusti fick jag även Dos 2.

Jag tycker att det är bra med covidpassen då det säkerställer att jag som är vaccinerad även kan vistas ute i en miljö som är så säker som det går mot Covid. Jag kan tycka att vi som inte är i direkta riskgrupper kanske ändå kan tänka på dem som faktiskt riskerar att bli riktigt sjuka om dem smittas.

För att läget i världen ska stabiliseras så krävs det en hög täckning av vaccinerade. Det är ju ren fakta. Jag tycker det är allas plikt att i så stor mån det går även ta sitt ansvar. Om så inte för sin egen skull så för världen och alla runtomkring.

Det snackas om våra rättigheter och att det äventyrar varje människas rätt till ett eget val. Jag ser det mer som att tar man det aktiva valet att inte vaccinera sig så får man också ta konsekvenserna det för med sig. Jag som vaccinerad ska kunna känna mig trygg i att vara ute i samhället och kunna tal del av aktiviteter och veta att folk som deltar har vaccinerat sig och därmed bidragit till ett säkrare läge.

Varje dag gör vi massor av aktiva val och val som för med sig konsekvenser i olika former. Val som på ett eller annat vis ger oss olika möjlighet men även en del begränsningar. Det är vi alla medvetna om, eller i alla fall bör vara medvetna om.

Samtidigt tänker jag inte sitta och peka på enskilda individer som inte vaccinerat sig. Det är upp till varje enskild människa att välja men då får man också ta konsekvenserna som det för med sig.F

Elin Burman
Lev livet i dag för i morgon kan det vara för sent.
Alltid sakna aldrig glömma.


Gillar