Life hacks 

I dag kör vi ett inlägg från burken. Detta inlägg ska handla om Life hacks. Som ensamstående tvillingmamma så har man en hel del knep för att få vardagarna att gå ihop. Jag tänker i det här inlägget dela med mig av några. Detta blir ett inlägg med Life hacks med fokus på livet med barn.

Färdiga outfits - Jag tycker det här med kläder till mina små är roligt men det kan ta väldigt mycket tid på morgnarna. Tid som man kanske inte alltid har om man tex ska i väg och liknande. Därför sätter jag mig på söndagar och sorterar upp och fixar outfits så jag har till kommande vecka. Därefter lägger jag dem i påsar och sen in i barnens byrå dem har för kläder. Smidigt och smart.

Handla begagnat - För att få ekonomin att gå ihop handlar jag mycket saker och framför allt kläder till barnen begagnat. Det finns många guldkorn att hitta till betydligt nedsatta priser. Det är ju så att i den här åldern växer dem ju fortfarande än dem egentligen hinner slita ut kläderna.

Sänk kraven - Att sänka kraven på dig själv kanske egentligen är ett av mina starkaste tips. Att våga säga stop och be om hjälp är något av en styrka och inte en svaghet.

Färdig mat- Både till dig som förälder och till dem små. Jag har aldrig riktigt förstått mig på det här med att laga egen barnmat. För mig är klämisar både gröt och mat något av en livräddare. Även att ha ett lager i frysen av färdiga matlådor och frysrätter. Ett tips att tänka på är även att mat som går att äta med en hand ofta är att föredra, speciellt dem dagarna man får äta med en unge i knäet.

Elin Burman
Lev livet i dag för i morgon kan det vara för sent.
Alltid sakna aldrig glömma.


Gillar