Klimatet på internet

Jag har under den senaste tiden reflekterat lite över det här med klimatet på internet. Det är så lätt att vara taskig och hoppa på folk utan närmare eftertanke. Man behöver inte tänka på hur mottagaren reagerar eftersom man sällan behöver stå till svars för det.

Respekten för andras åsikter tycker jag också i visa fall är väldigt bristfälliga. Skriver man i stora öppna forum måste man alltid vara beredd på att någon/några kommer att tycka att det du skriver är fel och inte hålla med.

Att misstolka saker är också relativt lätt. Att i stället för att fråga vad som menades med det som skrev så väljer många att tolka saker på sitt egna sätt.

Är man då som jag en person med mycket starka åsikter så märker man extra tydligt av hur lätt det är att säga något taskigt. Jag har dock i stora drag lärt mig att inte ta åt mig. Men det är också väldigt tydligt att skriva saker som jag hoppas att personen i fråga skriver utan att tänka efter.

Att man dessutom väljer att totalt strunta i att personen gång på gång väljer att strunta i då personen försöker förklara att det handlar om ett missförstånd. Jag kan ta kritik alla dagar i veckan. Men inte påhopp. Det handlar helt enkelt om hur man väljer att framföra det man vill säga.

Respekten till andras åsikter tycker jag som sagt försvinner mer och mer i dagens samhälle.

Skrolla vidare om det inte passar är en kommentar som i emellanåt kan störa mig på väldigt mycket. Jag skrollar och sållar ut så in i sjutton mycket av mina egna åsikter då jag i många fall vet att jag kommer få påhopp och i bland är det inte värt fighten.

För mig är det skillnad på att störa sig på och ha en åsikt om saker.

Jag har märkt att inom kategorin mammor och uppfostran finns det ett tydligt mönster.

För att ta ett exempel

Om man lägger upp en bild på sitt barn sittandes i babyskyddet med texten. Gu vad mini sov bra i babyskyddet. Tog oss hela vägen till fjällen utan stopp.

Då kan man få tillbaka: Jätte söt babis men du vet att man inte ska låta barnen sitta mer en x-antal timmar i babyskyddet. Utan att veta varken bakgrunden till att vi åkte utan stopp.

som förälder kommer vi dagligen behöva ta ställning och göra val då det kommer till våra små. Man kommer få ta ställning till hur vida saker fungerar eller inte fungerar för just en själv och ens familj. Så länge inte barnen tar skada eller mår dåligt av valen som tas så finns det inga rätt eller fel. Man hittar det som är rätt för en själv helt enkelt.


Elin Burman
Lev livet i dag för i morgon kan det vara för sent.
Alltid sakna aldrig glömma.


Gillar

Kommentarer