Julen är här

Hittade en lista med lite frågor kring julen jag tänkte svara på. Det passar ju som bra med ett sådant inlägg nu då vi faktiskt precis gått in i julveckan. En vecka med fokus på Mys.

Är det ett nöje att slå in julklapparna eller är det rena mardrömmen?
Gör man det utan att behöva stressa så kan jag tycka att det är ganska mysigt faktiskt. Jag är i grund och botten en ganska kreativ människa som gillar att pyssla så att slå in julklappar kan faktiskt vara riktigt kul om man har material för att göra det lite kreativt.

Adventsljusstake VS julstjärna?
I år har vi en röd julstjärna hos oss. Tycker den är väldigt fin men kommande år kan jag även tänka mig utöka med någon adventsjustake i något annat fönster.

. Vad dricker du helst till julmaten?
Jag är inget fan av någon speciell dricka som hör julen till så blir nog vanlig läsk för min del.

Har du en äkta gran eller kör du på plastgranen?

Jag har en plastgran, ny för i år. Är på tok för lat och glömsk för att kunna hålla en äkta gran fin.

Drömjulklappen i år?

Egentligen inget speciellt utan jag har inget större som jag önskat mig. Kanske en vågtång till håret. Annars är ju alltid pengar välkommet.

Vad får absolut INTE hända på julafton?
Att vi börjar bråka om någonting eller att barnen är super gnälliga och inte går att få glada. Att det blir strömavbrott innan maten är klar är väl kanske inte heller någon direkt hit.

En jultradition som du vill slopa?
Jag har lite svårt för det här med Kalle Anka ärligt talat. Tror det är mycket för att jag inte riktigt har tålamod för att sitta och titta på något jag sett ett x - antal gånger tidigare. I så fall vill jag gärna göra någonting annat samtidigt. Vilket är en fördel med att ha små. Man kanske inte kan sitta stil och titta en hel timma utan att man måste lösa saker med dem små.

Vilken/vilka doft/er påminner dig om julen?
Saffran är väl en rätt klassisk jul doft antar jag.

Du får välja två temafärger att inreda julen med, vilka färger blir det?
Vinrött och Silver. Gärna olika nyanser och med en gnutta glitter i. Det var lite så jag tänkte med färgerna i julgranen i år i alla fall.

Var ska du fira jul i år?
I år ska vi fira med släkten hemma hos mamma och pappa. Det kommer bli väldigt mysigt. Första julen på många år som vi firar med släkten. Lite som på den gamla goda tiden. Blir mysigt då det är tvillingarnas första jul också.


Elin Burman
Lev livet i dag för i morgon kan det vara för sent.
Alltid sakna aldrig glömma.


Gillar