Jag och mina åsikter #1 Mata inte hatet

Den senaste tiden har det varit en het debatt angående musik med tveksam text som trots det blivit publicerat på Spotify. Vilket i sig är så jävla sjukt, att man inte stoppar det innan det får den spridningen i ett så pass stort forum.

Det är egentligen inte det jag tänkte ta upp i det här inlägget. Det jag tänkte skriva om är det som sker då det väl passerat spärren och ligger uppe på våra olika plattformar.

Jag har svårt att förstå varför man matar skaparna bakom detta vidriga material med den publicitet som dem faktiskt får. För mig är det bara att mata dem med energi och resurser för att fortsätta.

Vist jag förstår att man vill framföra ett budskap och ta avstånd från det. Men jag tänker att man kan röra sakfrågan utan att ge skaparan den energi och kraft som ett klick på youtube och en lyssning på Spotify faktiskt kan ge.

För oavsett om du lyssnar på låten på Spotify eller kollar på ett youtube klipp osv med avskys så genererar din lyssning/visning i förläggningen att skaparen kommer kunna fortsätta.i

Ingen artist kommer kunna leva på sin musik så länge den inte får många lyssningar och publicitet. Jag skriver Publicitet för att det inte enbart är bra publicitet som bidrar till att kreatörer av olika slag kan fortsätta med det dem gör. För i statistiken syns våra lyssningar/visningar som enbart just det lyssningar/visning det syns inte om det är en positiv eller negativ upplevelse bakom det. 

Så detta är något man bör tänka på. Hur man visar missnöje och vad man faktiskt indirekt bidrar med, till det man försöker ta avstånd i från. 

Elin Burman
Lev livet i dag för i morgon kan det vara för sent.
Alltid sakna aldrig glömma.


Gillar

Kommentarer