Individen i laget

Satt och funderade på en sak innan jag somnade i går kväll. Det här med lagidrott och att man ofta säger, vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag. vist jag kan köpa det i många delar. Absolut för det är prestationen tillsammans som ger resultatet som räknas. Det är det vi gör tillsammans som syns på resultattavlan och i serietabellen.

Men jag tycker att man också behöver kunna se individens prestation i gruppen. Alltså att även fast gruppen inte nått sitt mål så kan ju den enskilda personen presterat bra. Jag personligen har väldigt svårt att se det så. Men tror man måste lära sig det att även om det inte blir som man tänkt sig så kan man faktiskt vara nöjd med det man själv presterat. För det är trots allt det ända man kan påverka. Man kan inte påverka vad någon annan gör.

Elin Burman
Lev livet i dag för i morgon kan det vara för sent.
Alltid sakna aldrig glömma.


Gillar

Kommentarer

Mie
,
Visst är det så Elin. Laget före jaget är sant på alla sätt men laget utan jaget är mycket men inte rätt. Varje lagdel (individ) måste komma och ge sina 100 % till laget för att laget ska få bästa förutsättningarna. Många matcher i innebandy har jag sett där laget gått förlorande ur striden men där tex. målvakten spelade sitt livs bästa match eller där backen var på rätt ställe hela tiden (men på fel sida) eller där forwarden täckte alla skott som kom på mål utom just de då hen inte var ute på planen. Att vara sitt bästa och att inte räcka till är surt men något man måste lära sig att leva med. Kram