Hockey for pride

http://www.hockeysverige.se/2017/08/15/har-ar-symbolen-som-ska-gora-hockeyn-mer-inkluderande/

Kiruna har ju spelat med regnbågsfärgade tröjor tidigare och där med tagit ställning i en otroligt viktigt fråga. Nu har det även lanserat ett nytt projekt inom hbtq frågor rörande idrott.

det har utmynnat i att alla förbundsdomare inom hockeyn kommer att bära regnbågssymbolen (bild ovan) på sina dräkter den här säsongen. Det inkluderar alla domare i Hockeyallsvenskan, Hockeyettan, SDHL och SuperElit-serierna.

Blev så sjukt glad då jag läste artikeln (länk ovan) och såg den här bilden. Både detta och att Rikard Grönborg (förbundskapten ishockeylandslaget) var med och gick i prideparaden får mig att tro att vi kanske i framtiden kommer se ett mer öppet idrotts Sverige. Att man tar ställning och aktivt jobbar för att visa vart man står tycker jag är skit häftigt, och framför allt livsviktigt.

Jag önskar att det skulle finnas lite mer acceptans i dagens samhälle att man skulle kunna utöva sina idrott och bli accepterad utan att behöva känna sig hotad, nedvärderad eller rädd. Det är saker som inte är acceptabelt på en arbetsplats så varför ska det vara så inom idrotten?

Det som skrämmer mig mest är nog ändå visa människors ovilja att förstå, förstå och acceptera. Att man lägger så jävla mycket energi och kraft på att trycka ner och förstöra för andra är för mig något obegripligt.

Vad är vinningen i det? vad är vinningen i att skapa ett klimat där folk inte vågar vara sig själv?

Det finns många som ställer sig frågan vad idrott egentligen har med hbtq frågor att göra, och menar på att politik och idrott inte hör ihop.

För det första tycker jag inte att Hbtq frågornas huvudsyfte är politiska. Det borde vara en människas rättighet att få leva sitt liv precis hur man vill och ändå känna sig trygg att vistas på gatorna och i offentligheten utan att behöva gömma vem man är.

I samband med pride postade jag ett svar på en kommentar på Instagram Kommentaren i rörde just detta med idrottens inverkan inom detta ämne.

Mitt svar : År 2017 och folk är fortfarande så jävla trångsynta med noll respekt för att andra människor. Jag står till 110% för alls rätt att vara sig själv och att man ska ha rätt att älska vem man vill.

Vad har det med idrott att göra?

Idrotten ä nog en del av samhället där det är svårast att bli accepterad då det kommer till dessa frågor. Idrottssverige kan bättre och att idrottsprofiler syns i sammanhang som pride är ett sådant viktigt steg. Jag älskar idrott och kommer alltid kämpa för allas rätt att vara sig själv och älska vem man vill. #happypride #pride #allasrätttillkärlek #allasrättattvarasigsjälv #idrottElin Burman
Lev livet i dag för i morgon kan det vara för sent.
Alltid sakna aldrig glömma.


Gillar

Kommentarer