Frågan man helst inte vill svara på

Hamnade för ett tag sen i en situation där jag valde att hålla käft då jag just då inte orkade ta det just då. Det handlade om en n fråga jag tycker är skit jobbig nämligen ​Vad jobbar du med då? ​Det är en fråga som jag inte kan svara på då jag egentligen inte jobbar med någonting just nu.  Följd frågan blir då​ Vad söker du för jobb? ​Men faktum är att jag för tillfället inte söker något jobb heller.  Många drar då slutsatsen att man är lat och inte VILL jobba. För mig handlar det inte om det utan förmågan till att jobba. Förmågan till att hitta något som fungerar. Det är en process i sig att bara ta reda på vad man klarar av.  Den stämpeln vill jag inte ha, stämpel att man inte vill då det ända man vill faktiskt är att fungera i samhället. Jag väljer därför att undvika dessa frågor så gott det går.  

Det många inte tänker på är vad som ligger bakom. Det är saker som man inte har någon aning om. Det kan vara allt i från psykisk ohälsa, trauman till funktionsnedsättningar osv.  Saker som ställer till det när det kommer till att fungera i arbete.  

Det jag vill säga är att alla gör så gott dem kan. Alla fungerar inte på samma vis och alla har inte förmågan att arbeta på samma sätt. ​Döm ingen innan du har all fakta. 

Elin Burman
Lev livet i dag för i morgon kan det vara för sent.
Alltid sakna aldrig glömma.


Gillar

Kommentarer

Liknande inlägg