En idol - Linus Söderström

Bildkälla : http://tv.aftonbladet.se/multimedia/image/104221/w1920h1080.jpeg

​Det här är en person som jag ser upp till inte bara för det han gör på isen utan även det han gör på sidan av.  Att gå ut och öppet berätta att man är annorlunda är inte lätt, att göra det inför hela Sveriges befolkning måste vara ännu tuffare. 

Unga i lagidrott  med diagnoser behöver förebilder. Förebilder som visar att det går att slå sig in på högsta nivå även om man gör det på sitt egna sätt.  någon som man kan känna igen sig i.  

Det är dem som vågar visa vägen i dessa frågor som också går ungdomarna att våga tro på att det går. Som vågar få dem att fortsätta försöka. 

Jag hade önskat att det fanns fler som du när jag var yngre, som hade gjort att jag hade vågat försöka oftare.  Som hade fått mig att inse att det inte är fel att vara annorlunda och att man faktiskt kan gå hur långt man vill ändå.  

I dag vill jag påstå att det kanske är tack vara de drivkrafter som finns i dessa diagnoser som gör att man tar sig så långt. Drivkraften och målmedvetenheten. 


​Till sist vill jag bara säga tack. Tack för att du vågade ta steget och visa för människor runtomkring att det går. Tack för att du tänder hopp och visar att det går. 

Elin Burman
Lev livet i dag för i morgon kan det vara för sent.
Alltid sakna aldrig glömma.


Gillar

Kommentarer