Black Lives matter

Det senaste dagarna har det ju varit rätt stor uppmärksamhet runt Polisvåld och händelsen i USA. Samtidigt som hela världen stor stila i en pandemi av sällan skådad storlek. Trotts att det endast i Sverige har dött över 4000 människor till dagens datum så väljer folk att gå i mot det som samhället kämpar som mest i mot. Det vill säga pandemin. Återstår och se vilken förödelse dessa folksamlingar får för samhället och hur stor antal som drabbas.

Tänker dela med mig lite av tankar och åsikter jag har då det gäller hela den här situationen. Varför jag inte gjort det tidigare är för att jag anser att i sådana här situationer kräver lite eftertanke. Det är alltså enbart mina egna åsikter och hur jag tänker i ämnet.

Jag ska börja med att säga att jag tycker det är helt magiskt att vi i Sverige har lagen bakom ryggen då det kommer till allas rätt att uttrycka sina åsikter och att göra det i grupp. Står dock inte bakom att man gör det under en pågående värdskris. En kris som faktiskt dödar människor varje dag och har så gjort i flera månader.

I dagens digitala samhällen anser jag att man kan sprida sitt budskap på annat sätt än att riskera att fler dör och samhället går sönder. Vården kommer inte orka under denna press hur länge som helst.

Tycker även att det är otroligt synd att sakfrågan kommer i skym undan då det överskuggas av debatten om hur vida det är rätt att samlas i stora folksamling då världen ser ut som den gör.

Jag har även läst på lite om Black lives matter rörelsen och det är en rörelse som har funnit sen 2013 och som sedan dess har tagit kampen och demonstrerat för frågan sedan dess.

Förstår att händelsen i USA fått frågan att blossa upp. Och förstår att man måste agera medan frågan är i rullning men åter igen tycker jag att man kan använda andra vägar att få sina åsikter hörda.

Sen tycker jag det är beklagligt att offentliga människor med inflyttande på många unga går så hårt till attack mot folk som tycker annorlunda. Samtidigt som samma människor sitter och beklagar sig över hur världen ser ut. Att man inte får träffa sina äldre osv. Samtidigt som vi i Sverige har rätt att uttrycka åsikter så måste vi respektera att folk tycker olika. Att tänka på hur man som offentlig person uttrycker sig verkar inte vara så prioriterat hos alla.

Jag tror starkt på att Världen och Sverige kommer klara sig ur den kris som nu råder. Men då måste folk inse allvaret i läget. Världen har nog aldrig varit så beroende av att varje enskild individ tar sitt ansvar.

Elin Burman
Lev livet i dag för i morgon kan det vara för sent.
Alltid sakna aldrig glömma.


Gillar

Kommentarer