Att vilja vara överallt fast kroppen säger nej

Den senaste tiden har jag haft väldigt mycket problem med huvudvärk. Sån huvudvärk som i bland gjort att jag knappt tagit mig ur sängen. 

Jag är en sån människa som vill göra allt och vara överallt. Kalendern ska vara fylld av äventyr och stunderna i lägenheten ska minimeras. Det är vad jag vill. Vad kroppen vill är något helt annat hjärnan och kroppen är två motparter i mitt fall. Dem kommer helt enkelt inte överens. Hjärnan säger ut och hitta på saker, sprid glädje och energi till folk runtomkring dig, samtidigt som kroppen bara säger SOV!!

Det är ett ständigt övervägande om kroppen eller huvudet ska vinna, vilket jag ska låta vinna. Det är ett ställningstagande man gör varje morgon man vaknar upp. Verkligen dagsformen som avgör.  

Detta gör det väldigt svårt att planera saker i förväg, det är helt enkelt så svårt att säga vilken sida som vinner. Detta gör att man får otroligt dåligt samvete då man har planerat något som man i sista sekund får ställa in för att kroppen inte är med på noterna. 

Jag vill alltid vara en glad och positiv människa. Det är liksom sån jag är och det är sån jag vill vara. Det är inte alltid så lätt.  Att planera saker är omöjligt i stort sätt för man vet aldrig hur kroppen väljer att må.  I visa lägen väljer jag dock att ta smällen, för visa gånger är det värt det så många gånger om.  Det gäller bara att veta då det är värt det och vad konsekvenserna blir. 

En av mina starka sidor är att jag inte låter bli helt. Jag hade lätt kunnat låta kroppen vinna varje gång. Men vad hade det varit för liv? att bara ligga hemma och se på film gör mig galen. 

Men när det är så här blir man extra noga med att välja vad man lägger sin energi på. För energin är en bristvara. 

Det skall inte vara så här, jag är 25år och inte 75år.  I bland blir man bitter och sur på att det är så här men det är inget som tjänar något att sura över. Jag måste ta tillvara på den stunderna då energin finns helt enkelt och inte lägga den på att sura över det som inte är bra. 


Elin Burman
Lev livet i dag för i morgon kan det vara för sent.
Alltid sakna aldrig glömma.


Gillar

Kommentarer

Liknande inlägg