Att vara annorlunda - Jag och min diagnos

Här kan du läsa mer om min diagnos:

https://www.movementdisorders.org/MDS-Files1/Education/Patient-Education/Essential-Tremor/pat-Handouts-EssTrem-Swedish-v1.pdf

Att växa upp med något som gör en annorlunda är inte alltid så lätt. Att ständigt se att folk snackar bakom ryggen på en kan få en att tappa allt självförtroende.

Att små barn gör det går inte riktigt att komma i från. Men i min värld är det en uppfostrings fråga. Det är upp till det vuxna att lära sina små att man inte pratar bakom ryggen på folk.

Det jobbigaste är inte dem som frågar, tvärtom det är mina hjältar. Det jobbiga är snarare dem som undrar men väljer att inte fråga.

Detta är en vardag som jag levt med så länge jag kan minnas. En vardag där man ständigt jobbar för att det inte ska synas. Jag är less på att alltid behöva tänka på vad andra tänker om mig. Låt mig vara den jag är, och detta är en del av mig. Låt mig vara det utan att behöva vara rädd för att folk ska prata bakom ryggen. Kom fram och fråga i stället. För mig handlar det om så mycket mer än bara ord. För mig har det ofta inneburit ett stukat självförtroende.

Med åren har det blivit lättare att hantera så klart. Men det jag egentligen vill säga är att Annorlunda inte innebär att man är sämre. Annorlunda innebär inte att man inte ska bli respekterad, man ska inte behöva tåla vad som helst. Det innebär ofta att man gör saker på annorlunda sätt.

Elin Burman
Lev livet i dag för i morgon kan det vara för sent.
Alltid sakna aldrig glömma.


Gillar

Kommentarer

freedomfights
freedomfights,
Läs gärna mitt inlägg att leva med en extra kamp.
nouw.com/freedomfights

Liknande inlägg