Att våga tro på sig själv - rädslan vad andra tycker om mig

Det här ämnet är något som är väldigt känsligt för mig. Ett ämne som jag vill prata om för att det är något som präglar mig och mitt liv väldigt starkt. Det är något jag får kämpa med varje dag.

Det handlar om självkänsla, självbild och att våga tro på att det man gör uppskattas av andra.

Ett av det sakerna jag måste jobba mest med är att inse mitt egna värde. Att inse att jag faktiskt gör bra saker.

Det som snurrar mest i mitt huvud är saker som : Det säger han/hon bara för att vara snäll, Dem tycker säkert att jag är jätte jobbig och dryg, Det jag gör räcker inte till osv.

Det mesta handlar om prestationer och vad andra tycker om mig. Finns en rädsla av hur folk ser på mig. Vet att man inte kan vara omtyckt av alla. Men någonstans så tycker jag det är jobbigt att vara i miljöer då jag inte är det. 

Vill vara en människa som sprider bra energi och mycket skratt och glädje, vill vara den som människor anförtror sig åt då det behövs. En glädjespridare helt enkelt. 

Måste bara inse att folk aldrig hade tagit med mig på saker och anförtrott mig med uppdrag om jag faktiskt inte bidrar med något.  Tror helt enkelt att jag kanske är lite för självkritisk i det flesta lägen. 

Detta kan även sätta krockben på mig själv och göra att jag blir nervös och faktiskt inte är 100% mig själv. Vilket varken jag själv eller någon annan vinner något på. 

Jag är också en prata först och tänka sen människa. Och i bland går det lite för fort för att jag egentligen ska hunnit tänka igenom hur mottagaren ska ta i mot det jag säger, men det är (vad jag vet) ett Asperger drag. Jag tänker inte skylla något på min diagnos, aldrig gjort och kommer aldrig göra, men är mer ett faktum.

​Skriver inte det här för att någon ska tycka synd om mig eller något sånt. För det är det sista jag vill. För mig är det mer att skapa förståelse. Förståelse om hur JAG fungerar och vad jag tycker är jobbigt.  

Elin Burman
Lev livet i dag för i morgon kan det vara för sent.
Alltid sakna aldrig glömma.


Gillar

Kommentarer