Att sätta sig själv främst - att våga säga nej

Detta är något som jag skulle kunna bli väldigt mycket bättre på. Att göra saker för min egna skull och inte bart prestera för andras skull. Det slutar allt som oftast med att man sliter ut sig och mår dåligt i efterhand.
Att ställa upp och vara där är något som i bland kan gå lite överstyr, i alla fall för mig. Är en sådan som alltid vill vara överallt och göra allt som alla ber om. Det går till en vis gräns men då bägaren rinner över så blir det inte bra.

Att bromsa upp och säga nej är ingenting jag är speciellt bra på. Det i många fall kan leda till att folk utnyttjar det. Att man hör av sig fast jag i första steget sagt nej.
För mig blir då ofta problemet att jag drabbas lite av skuldkänslor. Att jag i grunden känner att jag inte orkar men att jag borde ställa upp trots allt. Det leder i längden till att jag oftast inte presterar som jag vill i det läget. Det får till följd att jag bara är missnöjd.
Det jag måste lära mig är att i bland släppa det här med att vara en lagspelare. Att alltid ställa upp i alla lägen är inte alltid så positivt som det låter. Inte dem gångarna det slår över på det egna måendet. Och inte då man dragit det så långt att folk börjar ta det för givet.
Då man gått över den gränsen tror jag det är dags att börja tänka efter ett varv till. Att bara göra saker för ändras skull kostar i längden mer än vad det ger.
Att vara ärlig mot sig själv är minst lika viktigt som att vara ärlig mot andra.

Ska tillägga att detta inte enbart handlar om min idrott utan över lag är något som jag måste förändra.

Elin Burman
Lev livet i dag för i morgon kan det vara för sent.
Alltid sakna aldrig glömma.


Gillar