Att inte tappa bort sig själv

Det här med mammalivet är i många drag det mest fantastiska som hänt mig. Det finns inget som är så fint och stort.

Jag har dock börjat fundera på det här med att inte tappa bort sig själv i det nya livet. Tror att man måste hitta en balans mellan rollen som mamma och rollen som sig själv. Så klart kommer Mamma rollen ta en stor del av ens liv. Det är en livslång uppgift som kommer se olika ut ju längre tiden går. Det är en spännande uppgift helt klart.

Trots att den rollen tar upp stora delar av livet så finns det också en annan del som också måste få finnas kvar och det är delen där jag bara får vara jag. Att hitta pauser där man får bara vara Elin och inte Mamma Elin tror jag är super viktigt. För att jag ska kunna vara en bra mamma åt Emilia och Tindra så behöver jag någonstans också bara få va jag.

Jag personligen hittar den stunden då jag smiter i väg till gymmet ett par timmar i veckan. Att inte tappa allt från det som var jag innan jag fick barnen tror jag även gör mig till en bättre mamma i längden. Kanske inte blir lika många timmar som det blev innan flickorna kom men istället får man sikta på kvaliten i den tiden man får.

Elin Burman
Lev livet i dag för i morgon kan det vara för sent.
Alltid sakna aldrig glömma.


Gillar

Kommentarer