Att inte glömma bort sig själv

I bland tycker jag gränsen är fin mellan att vara Mamma Elin och bara vara Elin. Att glömma bort sig själv i rollen som mamma. Mina största utmaningar är att inte ignorera mina egna behov. Det tror jag nämligen i längden skulle gå ut över min roll som mamma.

I stället försöker jag se till att tjejerna får möjlighet att vara med på så mycket av mina aktiviteter som det bara går. Det kräver så klart vis anpassning.

Att man behöver förändra hur man lever då man får barn är väl egentligen inget som är konstigt. Det handlar väl kanske mer om HUR man förändrar det. Att förändra behöver kanske inte vara samma sak som att avstå. Inte jämt och inte i alla lägen. För mig handlar det mer om att göra saker på nya sätt.

I grund och botten är det ju trots allt att spendera tid med dem små som är prioritet 1. Deras humör och vilja är det som får styra. Men trots det så finns det saker som man som mamma kanske i bland glömmer bort som faktiskt i längden påverkar dem små. Som tex äta mat regelbundet, ta en dusch osv. Sådana saker som kanske låter lätta och som man annars kanske bara gör på rutin ser helt annorlunda ut då man har små som man ska prioritera först ständigt.

Elin Burman
Lev livet i dag för i morgon kan det vara för sent.
Alltid sakna aldrig glömma.


Gillar

Liknande inlägg