Att bygga en trygghet

Jag har alltid varit en sådan person som tror på att det är bra att till vis del släppa in folk i tjejernas liv och låta dem känna att det finns annan trygghet än hos mig. Tror att det är viktigt att dela deras liv med andra. dels för att jag ska känna mig trygg i att andra tar hand om dem men även att dem ska känna sig trygg i att vara med andra.

Mitt sätt att bygga den här tryggheten är att låta andra i min närhet vara delaktig i så stor utsträckning det är möjligt. Det kan handla om att byta blöjor, ge dem flaskan eller helt enkelt bara vara nära.

Den trygghet tjejerna visar nu är en väldigt skön grundsten i våra liv. Det handlar i stora drag om att jag aldrig låtit tjejerna få känslan av att jag är den ända som duger. Vilket är väldigt skönt då det annars skulle varit en riktig kamp att ta hand om dem båda.

För hur mycket kärlek det än finns i mellan jag och dem så kommer det dagar då tröttheten tar över. Och det är då det måste kännas tryggt att lämna dem hos andra. Det är så vi kommer växa oss starka tillsammans.

Att se det band som dessa två skapar med nya människor är också rätt häftigt måste jag säga. Blicken som tittar nyfiket på den vars famn dem hamnat i för att ett par minuter senare borra in sina små fingrar runt revbenen för att sedan släcka sina blå ögon och sova en stund.

Elin Burman
Lev livet i dag för i morgon kan det vara för sent.
Alltid sakna aldrig glömma.


Gillar

Kommentarer