Att aldrig vara nöjd

​Jag är en sån människa som aldrig blir nöjd med saker och ting som jag själv gör.  Jag är väldigt självkritisk skulle jag säga. Sätter extrema mål som jag alltid försöker jobba mot. Det är på både gott och ont skulle jag säga. Det är bra att ha ett mål att sträva mot men jag kan i bland nästan bli besatt på ett ohälsosamt sätt när det kommer till att nå det målet. Extremt rädd för att misslyckas, även där på både gott och ont då det alltid har drivit mig framåt.  

Gillar att det finns en drivkraft hos mig, och det är framför allt det som gör att jag sätter rätt extrema mål och att jag alltid strävar efter att nå dem. Mina prioriteringar läggs ofta för att jag ska nå dessa mål. För mig finns ingen bättre drivkraft än att försöka sträva efter att nå mina mål. 

Min drivkraft kommer alltid att vara att ta nya steg. När jag väl når ett mål så flyttar jag det till nästa nivå. På ett sätt kan man se det som att jag aldrig når målen, för mig är det en ständigt pågående process. Jag vill inte att det ska stanna för då känns det inte som om jag kommer ha någon drivkraft kvar.  Tror det ett sätt är bra att aldrig vara nöjd, det gör att man ständigt vill utvecklas framåt. Men sen kan man se det som att det i visa stunder blir jobbigt då man lägger för mycket press på sig själv. 

När man som jag håller på med en lagidrott kan det dock skapa problem. Har väldigt svårt att se min egna insats som bra om det går dåligt för laget. Antar att det är något man måste träna på. Att se sina egna prestation i gruppens. Har pratat om det här i ett tidigare inlägg.  

Det handlar i grund och botten om hur man väljer att leva skulle jag säga. Att hitta strategier som passar för en själv. Det som fungerar för en kanske inte fungerar för alla.  Man ska lyssna på sig själv och känna efter vad som passar en själv.  


Elin Burman
Lev livet i dag för i morgon kan det vara för sent.
Alltid sakna aldrig glömma.


Gillar

Kommentarer