Ärlighet varar längst

Om man vet med sig att man har gjort något fel Oavsett vad det egentligen är så kanske man också ska ta konsekvenserna för det.För ca 1,5 år sedan blev jag vittne till en sak under en resa. Av respekt för alla inblandade kommer jag här inte gå in mer exakt på vad det var. Det är väl egentligen en rätt stor del av min dåvarande umgängeskrets som vet om vad som hände då vi var ett rätt stort gäng på den resan. Men det som många kanske inte vet är det som hände mig efteråt.
Jag va det ända vittnet till det som hände och den ända som kunde säga något om det. Jag kunde ha valt att soppa det under mattan och bara varit tyst men det är inte jag. Jag är inte så människa och kommer aldrig bli. Tror så starkt på att man får stå för sina handlingar.
Samtidigt som jag så starkt tror på det så är det klart att jag förstår att man med alla medel vill skydda sina närmaste. Men samtidigt kan man inte till varje pris skydda sina nära utan att bli medskyldig.
Jag kommer aldrig vara ansvarig för en handling någon annan genomför. Aldrig någonsin kommer jag ha någon skuld i den handlingen.
Jag är trots allt stolt över min förmåga att agera och inte soppa saker under mattan. Gör man fel så ska och bör man stå för det.

Elin Burman
Lev livet i dag för i morgon kan det vara för sent.
Alltid sakna aldrig glömma.


Gillar

Kommentarer

Liknande inlägg