Ärlighet och saknad - Stockholm sveriges stressigaste stad

I närmare 5år har jag bott nästan 65mil från nära och kära. 5år av att inte ha någon nära. 5år av att klara sig till 110% själv. Det är ett val som alltid varit mitt och som fram till för ca 6 månader sen alltid känts rätt. Under den tiden har jag sagt att jag aldrig skulle kunna se mig att flytta tillbaka. Att jag aldrig skulle kunna se mig som Umebo igen. Men något har förändrats?

Fram till för 6 månader sen var det aldrig riktigt den här längtan efter att åka upp, och då jag väl gjorde det så tog det max 4 dagar innan det blev en stress av att åka ner igen. Den stressen har närmast förvandlats till en ångest av att återvända.

Först och främst handlar det om att hitta ett inre lugn, en plats som man kan känna sig till ro på. En plats utan stress där man kan må bra på. Har under mina senaste besök i Umeå insett att jag mått så sjukt mycket bättre där och varit så sjukt mycket lugnare. Det i säg är inte så konstigt då Stockholm är en stad som har sjukt mycket högre tempo över lag. Det var också det som lockade en gång i tiden. Men då folk som inte känt mig så speciellt länge faktiskt kan se på mig att jag är stressad då är det något som inte stämmer helt.

Det handlar nog också en hel del om det man går minste om, jag går minste om mina mor och farföräldrars sista år. Går miste om närheten till det som faktiskt i slutändan betyder mest vilket är familjen.

Samtidigt som jag är rätt klar här så är det mycket tankar som snurrar runt. Att slita upp det man har byggt upp för en förändring som man inte har någon aning om hur det blir är inte det lättaste. Det är tvärtom skit svårt.

Att tänka karriär och det jag vill jobba med är kanske det som hållit mig kvar så pass länge som det ändå gjort.

Vill till sist klargöra ett par saker. Detta är inget som vuxit fram med någon annan människa i åtanke utan en känsla som vuxit inom mig det senaste halvåret. Det är även inget som är spikat i sten utan just i dagsläget bara känslor. Det har tagit mig 6 månader att ens nämna det här för någon. Som sagt bara tankar och känslor just nu.

Elin Burman
Lev livet i dag för i morgon kan det vara för sent.
Alltid sakna aldrig glömma.


Gillar

Kommentarer

Liknande inlägg