4 månader

Ja så har ytterligare en månad gått och tjejerna blir nu 4 månader. Kan inte riktigt förstå vart tiden sprungit i väg. Hinner nästan inte med själv om jag ska vara helt ärlig. Känns som det var i går vi kom hem med dem från BB.

Så här ser 4 månades fasen ut enligt Libero

Från att hittills bara kunnat se svart och vitt börjar barnen nu kunna se färger och till och med få älsklingsfärger. ( det föredrar rött och blått framför grått) Barnens kropp blir mer och mer stadiga. Lägg gärna barnen på mage en stund varje gång dem är vakna men låt dem alltid sova på rygg. Tänk på att spädbarn inte får sova på mage. Men att det är bra för dem att ligga på mage under uppsikt av vuxen.

Har verkligen märkt hur mycket stadigare dem har blivit på sista tiden helt klart. Framför allt har dem gjort stora steg då det kommer till att hålla uppe huvudet.

Jag

Jag har bara mått bra den månaden som gått. Lärt mig att ta vara på sömnen och går ofta i säng bara en liten stund efter dem små för att kolla på serier och varva ner. Egentiden har blivit något väldigt uppskattat samtidigt som man alltid saknar dem små. Har även insett hur skönt det är att i bland ta en powernap då tjejerna väl sover.

Utveckling hos dem små :

Det känns som det händer ganska mycket just nu. Dem har börjat hitta sin kropp mer och mer och börjat förstå det här med att röra sig runt lite smått. Inte så att dem är nära på att krypa eller så men Tindra kan snurra runt lite genom att åla sig på ryggen. Dem har även tagit stora steg då det kommer till att lyfta huvudet och har nog över lag blivit starkare i deras kroppar. Tycker även dem har börjat få mer och mer personlighet och hittat sina egna identiteter.

Bästa

Det bästa är nog att dem här den senaste veckan har fått börja smaka så smått på mat. Känns som en stor milstolpe och något som vi tillsammans kommer upptäcka på ett roligt sätt.

Sämsta

Det sämsta är att det fortfarande inte finns några öppna förskolor, babysim osv som har öppet. Jag längtar tills dem öppnar så vi kan komma ut och träffa andra mammor och barn. Just nu hänger vi mest uppe i köpcentrumet vilket inte är helt hållbart i längden då det verkar ha en tendens till att gå en del pengar då man alltid hittar något man tycker att man behöver.

Funderingar

Jag kan i bland känna att det är en svår balans mellan att stimulera dem lagom och att det blir för mycket. Har märkt att framförallt Emilia kan bli lite otrygg och orolig om det blir för mycket intryck på samma gång. Det har hon nog fått lite i från mig då jag verkligen känner igen mig i det. Funderar även lite på när jag ska ta med dem ner till Stockholm för första gången. Längtar verkligen efter att få ta med dem ditt ner och visa alla vänner där.


Elin Burman
Lev livet i dag för i morgon kan det vara för sent.
Alltid sakna aldrig glömma.


Gillar

Kommentarer