3 Månaders uppdatering

3 månaders fasen:

Det är nu barnen börjar förstå det här med att gör jag något tex gråter så händer det något tex att nån kommer och stoppar in nappen eller plockar upp mig osv. Synen börjar förbättras mer och mer. Nu är dem i fasen där dem kan börja följa rörliga föremål. Att följa och härma ansiktsuttryck är fortfarande bland det bästa som finns. Röster är också något av det bästa som finns. Så att prata och sjunga mycket är ett het tips. I denna fas har barnen också börjat att hitta sina händer.


Utveckling hos dem små:

Just nu ser man att det händer än hel del. Både att dem börjar hitta röst och händer. Det är något dem utforskar regelbundet. Dem har även så smått börjat intrigera å "prata" med varandra. Bandet mellan dem tycker jag bara blir starkare och tydligare ju äldre dem blir. Dem blir mer och mer små individer med egna personligheter. Att man nu mer och mer kan kommunicera med dem både med ansiktsuttrycks och ljud är också otroligt häftigt.
jag:

När det kommer till mig själv så har det mest flutit på månaden som gått. Vi har spenderat största delen av tiden i stugan. Därav utebliven träning i stora drag. Det är något jag ska ta tag i då jag kommer hem igen. Har även börjat med P-plåster som preventivmedel så får återkomma med hur det fungerar längre fram.

funderingar:

Har börjat fundera på det här med rutiner och tankar runt hur det blir då vi flyttar in i lägenheten då vi kommer hem från fjällen. Det känns väldigt bra och inspirerande att äntligen kunna flytta in. Inte alls lika läskigt som det kändes bara för några veckor sedan.

Humöret har över lag varit bra hos oss alla. Det ska dock bli skönt att det i slutet av veckan är dags att åka tillbaka till stan och vardagen. Tror vi alla behöver lite space och utrymme för oss själva.


Bästa:

Bland det bästa som finns är att sölja tjejerna utveckling som man verkligen ser tar steg nu. Det går väldigt mycket framåt också vilket är häftigt att se. I bland vill man nästan bromsa upp lite för att det går så fort. Börjar även mer och mer se mönster på vad som fungerar och vad som inte gör det. Känner att vi är på god väg att skapa bra rutiner. Det är något som jag ska börja jobba med då jag kommer hem till stan igen.

Det utflykterna vi gjort tillsammans med flickornas mormor och morfar har också varit super mysiga. Vi har varit på en mini liten marknad och åkt liften upp på ett fjäll. Även sådana små saker som att ta med dem då man åker och handlar är ju super spännande för dem.


Sämsta:

Det sämsta är väl fortfarande vädret kan jag tycka. Just nu är det nästintill för varmt för att ha tjejerna ute i alls då det är högst begränsat med skugga här. Och dem dagarna det inte varit super varmt har det i stället varit väldigt blåsigt och regnigt så då har vi inte heller kunnat varit ute. Tror det kommer bli fler möjligheter till att i alla fall vara lite mer ute då vi kommer tillbaka till stan.


Elin Burman
Lev livet i dag för i morgon kan det vara för sent.
Alltid sakna aldrig glömma.


Gillar