En som berör

http://www.expressen.se/tv/sport/hockey/forkrossad-soderstrom-valdigt-jobbigt/

Sverige nåde inte ända fram till finalen i året JVM. Hemmagänget Finland blev för svåra till slut trots att våran målvaktsstjärna storspelade. Intervjun som finns länkad under bilden var en känslosam intervju att se. En så förkrossad och självkritisk människa, trots att man gjort allt för sitt land och dessutom med fantastiska insatser. Jag hoppas att du inser hur bra du faktiskt är och vilken otrolig insats du gjort.

Det berör mig för att jag många gånger är likadan. Många gånger så är ens egna insats inte bra så länge laget inte vinner. Man kan göra en jätte fin insats själv medans laget inte är med men då det är lagets gemensamma insats som gäller så går man ändå därifrån besviken. Det här är baksidan med lagidrott att fungerar man inte som enhet så lyckas man inte. Men när man lyckas så är känslan 100 gånger bättre när man får dela den med andra.

För mig är denna människa mer en än hockeyspelare utan också en grym förebild för att han vågade gå ut och berätta öppet om sina diagnoser. Det tror jag har gjort mycket för unga idrottare med funktionshinder. Det behövs fler som Linus för att visa att det faktiskt går att fungera i en lagidrott på elitnivå fast man inte har alla nycklar till det sociala samspelet.

 

Elin Burman
Lev livet i dag för i morgon kan det vara för sent.
Alltid sakna aldrig glömma.


Gillar

Kommentarer